16 Ocak 2009 Cuma

Hoşgeldin

İlk baktığında görüyorsun ki gülüşü sıcak , gözleri bir anlamla bakıyor ama yine de bir şüpheyle yaklaşıyorsun , hani bu suratın altından bu kadar zeki ve sevimli birinin çıkabilceğini düşünmüyorsun , ben azından ben düşünmedim.

Esasında yurtdışındayken tesadüfen konuştuğun biri ama pek dikkatini çekmemiş o zamanlar , gün geliyor durduk yere bir konuşma başlıyor anlamsızca hızlı ve seri bir şekilde.

Sıkıntıları var , parlak gözlerinden ve titreyen ellerinden belli , ürkekçe yazıyor temkinli atıyor adımlarını ; bu durum daha da çok çekiyor ve merak ettiriyor karşısındakini.

Sonra birkaç film ismi ve İngilizce giriyor işin içine , 10 film yazılsa da ''notebook''ta karar kılınıyor.

Saat 23.30 oluyor , kız yatıyor artık sabah 5.30'ta kalkması gerek , erkek ise konuşmak istiyor biraz daha ama kıyamıyorda karşısındakine , sonuç olarak kız yatıyor ama erkek uyuyamıyor , sabah 5 e kadar uyumamak için direniyor amacı onu uyandırmak ve sade bir ''günaydın'' diyebilmek.Bu düşüncesini de gerçekleştiriyor erkek , karşısındaki uyanamasa da telefon elinde onu ararken uyuyakalıyor erkek.

Ertesi gün erkek yine söz veriyor arıycam diye ama bu sefer uyanamıyor sabah 5.00'te , oysaki kız saat kurmuş ve özellikle 5.00'te kalkıp telefonuna bakmıştır acaba arama var mı diye.Bunu duyan erkek mahçup oluyor ve öğlen vakti biraz da çekinerek arıyor kızı sahteden bir günaydın demek için , ve bir daha her sabah onu uyandırma sözünü vererek.

Esasında dediğim gibi masmavi bir deniz , hafif yağmur hatta çiselese bile yeter , dalga sesleri , ufakta bir bank.
Sabah güneşin doğuşunu izlerken , gece de ay ışığının denizde yarattığı yakamoz izlenmeli bu genç kız ve erkek tarafından.O kadar da büyük bir istek değil , evet tek oda ve birkaç puf , yatağın karşısında televizyon olmalı ; yemek yapmayı bilmemeli ikisi de ama uğraşmalı çabalamalı birbirlerini doyurup mutlu edebilmeleri için.


''Sen beni mutlu ediyorsun'' lafını duyabilmek güzel birşey , esas güzel olan ufacık şeylerin yüzde böyle tebessüm yaratması değil mi?

Hoşgeldin hayatıma.

4 yorum:

LoLLa dedi ki...

iste sanirim en guzel hosgeldin bu olsa gerek :( :)

Adsız dedi ki...

umarım hep böyle devam eder. hep mutlu olursunuz.

çizgi hayat dedi ki...

vayy gerçekten çok beğendim.lolla nın dediği gibi en güzel hoşgeldin budur.daha fazla geçikmeden bende sana bi günaydın diyim:)

colin meloy dedi ki...

Hayata hoşgeldin demek en güzeli hayata.

 


meloy brothers © 2008. Design by: Pocket